Aktiviteetit

UUDET KOKEMUKSET JA ELÄMYKSET AIVAN LÄHELLÄSI

Meiltä löydät tekemistä niin talvipäiviin kuin kesäaikanakin. Päätä itse, lähdetkö tutustumaan ympäröivään luontoon jalkapatikassa, pyörän selässä, lumikenkäillen vai tutkitko maisemia mieluiten järven jäältä tai kesällä soutuveneestä.

Talviaktiviteetit

Lumikenkäily

Lumikenkien avulla pääset paikkoihin, jonne muuten olisi hankala päästä. Jos hiihtäminen ei ole sinun juttusi, niin silloin kannattaa ehdottomasti kokeilla retkeä lumikengillä.

Läskipyöräily

Vauhdin hurmaa vai rauhallista menoa? Sen päätä sinä itse! Pyörän selässä näet enemmän Lapin luonnosta.

Luontopolku

Kuinka paljon ihmeellistä luontoa voikaan mahtua niin pienelle alueelle? Luontopolkuamme pitkin kävellessä pääset näkemään alueemme mielenkiintoisimmat luonnonkohteet helposti kuljettavan kävelymatkan aikana.

Hiihto

Suksilla liikkuminen, omassa tahdissa on rentouttava tapa viettää päivä lähimetsissä. Hiihtoretken jälkeen onkin sitten mukava palautua saunan lämmössä.

Avantouinti

Avannossa ei ole pakko uida, jos ei halua. Jo pelkkä oleilu jääkylmässä vedessä virkistää. Tämä ei kuitenkaan ole kaikkien juttu, joitakin piristää jo pelkkä ajatus kylmästä kylvystä.

Pulkkamäki

Tämä sopii myös aikuisille! Mikäs sen mukavampaa kuin heittäytyä vauhdin hurmaan kunnon pulkkamäessä. Tarvittavat varusteet mäenlaskuun löytyy meiltä: pulkat ja mäki.

Pilkkiminen

Tämä homma sopii kylmähermoisille. Pieni värähdys pilkissä kertoo, että kala on napannut. Toivoa saa, ettei koukkuun käynyt niin iso vonkale, ettei mahdu avannosta kuivalle maalle.

Kesäaktiviteetit

Kalastus

Kuolajärven nimi tulee saamen kielen sanasta guolla, joka tarkoittaa kalaisaa. Kalastajille Kuolajärvi onkin aikamoinen apaja, sillä järvessä on istutettua taimenta sekä siikaa, alkuperäisten ahventen ja haukien lisäksi.

Metsästys

Ráfin seudut ovat hyviä metsästysmaita. Ota mukaan paikallinen opas, etkä palaa metsästysretkeltäsi tyhjin käsin.

Luontopolku

Kuinka paljon ihmeellistä luontoa voikaan mahtua niin pienelle alueelle? Luontopolkuamme pitkin kävellessä pääset näkemään alueemme mielenkiintoisimmat luonnonkohteet helposti kuljettavan kävelymatkan aikana.

Veneily

Tee päiväretki veneellä järven toiselle puolen tai nautiskele iltapäiväkahvit aaltojen liplattaessa veneen laitoihin. Veneellä liikuttaessa mieli lepää.

Kanoottiretket

Nauti Lapin yöttömästä yöstä kanootista käsin. Kanootilla liikut hiljaa ja huomaamatta, jolloin sinulla on paremmat mahdollisuudet seurata lintujen puuhia kesäöinä.